Alle georginer

Georginen er den mest farvestrålende af alle blomsterløg.

Georginer er nemme planter til haven - de har stor vækstkraft og er meget pålidelige. For at få det bedste ud af dine georginer skal du plante dem i god, muldrig havejord. Desuden skal de konstant holdes fugtige og vandes grundigt, især under blomstringen. Husk på, at georginen oprindeligt kommer fra Mexico, så den kan godt lide sol. Jo mere sol, jo bedre.

Hvis georginen trives godt, vil den dejlige plante kvittere med en overdådig blomstring med talrige blomster. Fjernes de afblomstrede blomster ugentlig, vil georginer sætte massevis af blomster. For hver blomst eller blomsterknop du fjerner, kvitterer den med to nye. I bladhjørnet på de første blade fremkommer der - lige under den fjernede blomsterknop - to nye skud med blomster. Kniber du ikke de afblomstrede blomster af dahliaen, vil den ikke længere sætte frø eller skyde nye skud - og det varer ved indtil den første nattefrost til sidst dræber planten.

Det er bedst at tage georginerne op af jorden efter den første nattefrost, da knolden dør når jorden er frosset til. Knoldene kan sagtens overleve vinteren, hvis du opbevarer dem frostfrit andetsteds. Georginer trives bedst i en papkasse med savsmuld i, for at beskytte dem mod udtørring.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2