Hvem er vi?

Carlos van der Veek

Carlos van der veek

Når du møder Carlos, vil du straks lægge mærke til, at du har at gøre med en lidenskabelig blomsterløgekspert. Den 150 år gamle gård, som han bor i er omgivet af masser af frirum. Det meste af arealet bruges til dyrkning af blomsterløg. I nærheden af huset, mellem nogle lader og et drivhus, ligger hans usædvanlige, enestående blomsterløgsamling.Carlos er en velrenommeret specialist i narcisser i Holland. Han er et meget nysgerrigt menneske, innovativ, men også stædig - ikke en dårlig egenskab for en avler. Hans livsrytme afhænger helt af årstiderne og han foretrækker at arbejde i nærheden af sit hjem. En af hans lidenskaber er at sammensætte forskellige blomsterløg for at skabe nye blandinger. I foråret ser tulipanmarkerne rundt om hans hus ud som Keukenhof.

 

Eric Breed

Eric BreedEric: “Blomsterløg er mine venner, min hobby, mit levebrød, mit alt.” Han er en rigtig planteelsker og lidenskabelig gartner. Han er tørstig efter viden og en værdig efterfølger til vigtige plantesamlere. Næsten hvert år organiserer han rejser med sine botanikervenner for at opleve blomsterløg i deres naturlige miljø. De billeder af vilde tulipaner, der kan ses i Tulipanmuseet i Amsterdam, er alle taget af Eric og hans medrejsende.

Blomsterløg har altid fascineret Eric, ikke blot tulipaner og narcisser. Blomsterløgenes mangfoldighed er uendelig, så det er næppe muligt at stille hans nysgerrighed. Han deler sin indgående viden gerne med andre. Hvis der er et spørgsmål, han ikke kender svaret på, slår han det op i sin omfattende blomsterløgbibliotek. Eric kan lide at holde foredrag - især for planteentusiaster fra nær og fjern.