Information om tulipaner

Hos Fluwel kan du lære alt, du skal vide om tulipaner - og mere til. Find ud af mere om tulipanens historie og egenskaber samt få nyttige tips til plantning af tulipanløg. Du kan endda tage på dagstur med Fluwel. Udover at sælge tulipaner i vores webshop er det vigtigt for os, at vi kan dele vores store viden om tulipaner med dig.

Tulpen informatie

Tulipaner i naturen

Tulipaner forekommer vildt i naturen, blot ikke her i vores centraleuropæiske klima. De stammer oprindeligt fra Central- og Nordasien. Det område er kendetegnet ved, at vintrene er meget strenge og somrene varme. Overgangen fra vinter til sommer er meget kort. Tulipanen har derfor tilpasset sig til det pludselige temperaturskift fra koldt til varmt. Mens andre planter stadig er i vinterhvile begynder tulipanen allerede at blomstre. Om sommeren samler løget energi til vinteren og næste forår.

Da vi har et helt andet klima i Europa trives tulipaner ikke så godt her. Bliver tulipanen overladt til sig selv, vil den ikke kunne klare sig på lang sigt. Ude i haven kan den dog holde sig i flere år. Ved at efterligne de naturlige forhold og passe planterne omhyggeligt får vi tulipanerne til at blomstre såvel i vores haver som på markerne.

Det betyder i praksis, at tulipaner har brug for mennesker. For det bedste resultat skal du behandle tulipaner som enårige planter. Lader du dem vokse frit, vil de komme igen, blot ikke så frodigt og smukt som det første år.

Plante tulipaner

Vi forklarer gerne, hvordan du skal plante dine tulipanløg. Tulipanløg sidder naturligt næsten en halv meter under jorden, hvor de er beskyttet mod den kolde vinter. I din egen have får du det bedste resultat, hvis du planter tulipanløgene cirka 15 cm dybt.

Tulipaner i alskens farver

Tulipaner har altid fascineret mennesker. Jo smukkere farven er, desto flere beundrere en tulipan har. Tænk blot på tulipanmanien. Rød, gul, nuancer mellem hvid og mørk, lilla eller rosa - alt er næsten muligt. Men hvad med en blå tulipan? En smuk, blå tulipan - det er mange avleres drøm, men det er egentlig ikke muligt.

Manglen på en blå tulipan har gjort, at avlere måtte være kreative. De har i mange århundreder forsøgt at fremavle en tulipan, der ser nærmest blå ud. Resultat var i bedste fald en lilla tulipan. Nogle af de bedste forsøg er Blue Parrot, Negrita og Blue Diamond. Disse tulipaner sælges også på vores webshop.

Tulipaner fortryller

Tulipaner er fortryllende blomster. Når du først har set dem, vil de ikke slippe deres tag. Og sådan har det været i århundreder. Tulipaner og mennesker deler en lang fælles historie. Hvis du er til tulipaner, vil du blive en del af denne tradition. Plant løgene ud i haven om efteråret og oplev selv tulipanernes magi!