Løgblomster og bier

Blomster, der spirer fra et løg kaldes løgblomster, herunder tulipaner, påskeliljer, krokusser, hyacinter med flere. Alle disse arter er forskellige fra hinanden, når det gælder deres egenskaber, men de har også meget til fælles. Det er ikke kun mennesker, der kan lide løgblomster - også dyr sætter pris på disse blomster. Særlig interessant er det, at bier lever af nektar fra blomsterne. Blomsterløg yder dermed et bidrag til miljøet, og det er i dag meget vigtigt, specielt med henblik på den stigende dødelighed blandt bier.

Bekæmpelse af bidødeligheden

Bekæmpelse af bidødeligheden

Bier er flittige arbejdere, som har stor betydning for den økologiske balance i naturen. Der er i de senere år blevet færre og færre bier og forskere slår alarm. Der er konstateret stor bidødelighed forårsaget af sprøjtemidler og mangel på vilde blomster i byerne. Du kan selv bidrage til at bekæmpe bidødeligheden ved at plante flere blomster, eller mere præcist - løgblomster. Også hos Fluwel kæmper vi for bierne!

Løgblomster til bier

Med løgblomster tilbyder du bierne både varieret og sund mad - en god måde at bidrage til vores verden på. Selvfølgelig kan denne udfordring ikke løses alene ved at plante blomsterløg. Men det er i hvert fald en start, og alle kan gøre det - det er ret enkelt at plante blomsterløg i haven. Plant gerne forskellige arter og sorter og lad bierne komme til din have! Planter du løgene sammen med andre blomster og planter (eksempelvis sommerfuglebuske eller roser), kan du gøre din have til et paradis for bier! Det vil gavne alle.

En anden mulighed man kan overveje er det såkaldte Guerilla gardening, hvor folk mere eller mindre hemmeligt planter blomster på offentlig jord. Men gør det gerne velovervejet - plant blomsterne på brakmark, i vejkanten eller i skovbryn. Sørg for, at de ikke fortrænger andre blomster. Plant blomsterløgene kun i sand eller græs. Med blomsterløg gør du noget godt for bierne! Hvis du planter forskellige arter af blomsterløg sammen i et bed, skal du sørge for at de varianter, du vælger, blomstrer på forskellige tidspunkter, så bierne får gavn af planterne i længere tid.

Blomsterløg online

Vil du plante løgblomster for at lokke bier, så har du brug for blomsterløg. Og de kan selvfølgelig købes hos Fluwel! Sådan hjælper vi ikke kun kunderne, men også bierne! I vores webshop kan du købe de smukkeste blomster til din have. Fluwel har et hjerte for blomster og bier!