Overvintre amaryllis

En amaryllis kan med sine imponerende blomster og flotte farver bringe foråret ind i dit hjem. Men selv en amaryllis kan ikke blomstre for evigt. Mange smider den væk, når den er afblomstret og køber nye løg næste år. Det er helt fint, amaryllisløg er jo ikke ret dyre. Med blot en lille indsats kan du dog få amaryllissen til at blomstre igen efter første år. Vi forklarer gerne hvordan kan du nyde din amaryllis efter den er afblomstret.

Når amaryllissens blomstring er afsluttet

Når din amaryllis er afblomstret kan du straks begynde med at gøre amaryllissen klar til endnu en sæson. De farvestrålende blomster visner ned, men både bladene og stænglen holder sig grønne. Først skal du fjerne blomsterstilken. Den kan skæres tilbage op til to cm. Pas på ikke at klippe bladene af, da de er vigtige for plantens næring (fotosyntese). Saften fra amaryllissen er giftig, så man skal bruge handsker.

Amaryllisser er ret beset ikke haveblomster, men de kan alligevel godt plantes ud i haven efter blomstringen (dog kun om foråret eller sommeren) for så at blomstre igen inde i stuen til vinteren. Den ser dog ikke specielt indbydende ud, eftersom kun de grønne blade er tilbage, der bliver gule om efteråret.

Få din amaryllis til at blomstre igen

I begyndelsen af efteråret kan du grave amaryllissen op i haven. De gule blade må klippes af. Opbevar amaryllisløget et køligt, mørkt sted, for eksempel i kælderen eller i et skab i korridoren. Amaryllisløg snydes dermed til at tro, at vinteren er kommet, så den begynder at gøre sig klar til foråret og blomstringsperioden. Du kan hjælpe løget lidt ved at pille den yderste skal af.

Efter cirka to måneder, lige før jul, er amaryllissen klar til at blomstre igen. Sæt den i en potte eller vase og vent. Amaryllissen vil typisk springe ud efter en uges tid, men det kan ikke garanteres. Chancerne for en anden blomstring kan være gode, hvis blot løget passes godt.

Amaryllis hos Fluwel

At gøre amaryllisser klar til at blomstre - det er vores job og lidenskab. Vi passer og forkultiverer løgene for dig og du kan få vores amaryllisser hos os i webshoppen hvert år. Det er naturligvis en del lettere end at selv få amaryllissen til at blomstre igen. Alligevel giver vi dig gerne lidt tips til, hvordan du kan gøre din amaryllis klar til en anden sæson.

Amaryllis overhoudenAmaryllis in bloei trekken