Påskeliljeløg

Påskeliljeløg

Det er måske den største samling af påskeliljeløg i verden: Fluwels enestående påskeliljehave. Mange hundrede varieteter har fundet deres plads her i blomsterhaven. Carlos van der Veek - medejer af Fluwel - har en fascination af påskjeliljeløg. Det er næppe nogen overraskelse, da påskeliljen har mange særlige egenskaber, der gør den til et af de smukkeste blomsterløg, der findes.

Påskeliljeløg blomstrer tidligt på året. Som tulipanen er de forbundet med foråret. Når påskeliljen blomstrer, så er foråret skudt i gang, siges det. Det er derfor ikke så mærkeligt, at vintergækken (“En vintergæk skød sneen væk”) er beslægtet med påskeliljen. Sent på vinteren plejer man at give påskeliljer som gave for at ønske hinanden et godt forår.

Påskeliljeløg i haven

Påskeliljer er fine, delikate blomster. De er ikke imponerende, men virker sårbare og individuelle. Derfor passer påskeliljen generelt bedre til haven end til vidtstrakte blomstermarker. Et smukt sted i haven passer planten bedst. Der er derfor mange, der vælger at plante påskeliljer i deres have.

Påskeliljer trives udmærket i vores klima og hører hjemme i Danmark. Det er nemt at dyrke påskeliljer i haven - når de først er plantet, kommer de igen år efter år. Plant dine påskeliljer et solrigt sted og lad dem være - de er kraftige og villige til at vokse. I sidste ende vil de blive en integreret del af haven. Påskeliljer dufter dejligt og holder sig smukke i månedsvis. Hvem ville ikke have sådan en blomst stående i haven?

Påskeliljeløg fra Fluwel

Skal du købe påskeliljeløg? Vi hos Fluwel vil gerne invitere dig til vores webshop. Fluwel gør mere med påskeliljeløg end blot at udstille dem i vores haver. Hos os kan du bestille specielle og sjældne påskeliljer, som vi har samlet til dig. Vores påskeliljesamling er ret unik. Tag bare et kig i vores webshop!