Plantning af blomsterløg

Foråret begynder allerede i efteråret. Det er sjovt at plante blomsterløg, da det gør det muligt at bidrage til forårets start med din egen have. Eftersom mange løgblomster springer ud tidligt om foråret, er de ofte det første tegn på at foråret er kommet. De overrasker med deres smukke farver efter den grå, lange vinter. At plante blomsterløg er at plante foråret!

Bloembollen planten

Det behøver ikke være svært at plante blomsterløg. Fælles for alle blomsterløg gælder: plant ikke løget for dybt (normalt mellem 8-18 cm), sørg for naturlige forhold, vær tilbageholdende med gødning og lad løget gøre sit arbejde. Afhængig af sort og vokseplads kan der naturligvis være yderligere hensyn at tage.

Blomsterløg - typer og sorter

Blomsterløg fås i mange sorter og størrelser. Den bedst kendte løgblomst er, naturligvis, tulipanen. Når du planter tulipaner er der andre hensyn at tage, end når du planter påskeliljer eller krokusser. Tulipaner, for eksempel, foretrækker en tør, sandet jord. Påskeliljer kræver lidt mere fugt og skal plantes dybt i jorden. Krokusser skal derimod plantes tæt ved jordoverfladen. Læs mere om dette på vores tips og råd-side.

At plante blomsterløg i haven

De fleste blomsterløg er til havebrug. Sørg for at have nok blomsterløg: løgene tager sig bedst ud hvis de plantes i grupper, eksempelvis rundt om træer eller enkeltvis i bede. Mange løgsorter ynder sol, så det skal du huske når du planter blomsterløg.

Løgblomster, som tulipaner og påskeliljer, giver føde til bier, så det er en god idé at plante en god blanding af blomsterløg i haven, som vil blive ved at tiltrække bier og andre nyttige insekter i lang tid fremover. Det er derfor selv kommunerne planter blomsterløg i dag - bierne kunne bruge en hjælpende hånd!

Blomsterløg i potter

Blomsterløg kan også godt plantes i potter. De skal passes på samme måde som i haven: de skal plantes dybt nok, du skal sørge for, at de får godt med sol, give dem vand og beskytte dem mod regn, afhængig af sorten. Der findes også sorter, der trives i stuen, eksempelvis amaryllis - den ideelle løgblomst for vintertiden. Nyd forårets glæder selv om vinteren!

Det bliver lettere at plante blomsterløg hver gang du gør det. Med lidt øvelse og erfaring vil du kunne nyde et fantastisk farvespil hvert forår - i din egen have! Læs mere om blomsterløg på vores webside og køb blomsterløg fra vores webshop!

Bloembollen per soort Bloembollen planten in de tuin Bloembollen planten op pot