Plantning af tulipanløg

Tulipaner kan gøre din have smukkere og giver dig mulighed for at opleve foråret bevidst. Det er sjovt selv at plante tulipanerne ud i haven, da det er dig, der planter foråret i haven! Her hos Fluwel lærer du alt, hvad du skal vide om at plante tulipanløg, så du kan få mest ud af dine tulipaner!

Plantning af tulipaner - trin for trin

Når du skal til at plante tulipanløg er det vigtigt med en god forberedelse. Dine tulipaner fortjener et skønt sted i din have. Du kan eksempelvis plante løgene som en ring rundt om et træ. Tulipanløg gør sig også godt i et blomsterbed - især hvis de fordeles med løs hånd. Naturligvis kan du også plante tulipaner i rækker, f.eks. rundt om terrassen.

Når du har fundet et sted til tulipanerne kan du starte med at sætte dem. Det er bedst at plante tulipanløgene i 15 cms dybde, eventuelt lidt dybere. Hvis du ønsker at få tulipanen til at blomstre i flere år fremover, skal de bestemt sættes lidt dybere (op til 30 cm).

Når tulipanløgene først sidder i jorden, så kræver de minimal pasning. Når foråret kommer vil de snart stikke hovedet op af jorden. De kan gødes nu, blot ikke for meget. Efter de er afblomstret kan blomsterne fjernes, så løget ikke bruger al sin energi. Alternativt kan du trække løgene op af jorden, fjerne de dele, planten ikke længere har brug for (ydre skaller, små løg, stængler) og plante tulipanen ud igen om efteråret. På den måde gør du præcis, hvad tulipanavlerne gør!

Det rigtige tidspunkt

Tulipaner skal sættes om efteråret. Der er mange, der i al hast planter løgene ud så snart de første blade falder fra træerne. Men det er slet ikke nødvendigt med hastværk. Tulipaner plantes bedst lidt senere, når jorden er blevet kold. Kolde er præcis, hvad tulipaner har brug for om vinteren for at gøre sig klar til blomstringsperioden.

Det sene efterår er altså det perfekte tidspunkt at plante løgene ud på, men det er stadig meget unøjagtigt. For at kunne fastslå, hvornår du kan plante tulipanløgene ud i haven, skal du holde øje med temperaturerne. Først når temperaturen falder under 10 grader er det tid at plante. I Tyskland sker dette normalt i slutningen af oktober eller primo november, i det sydlige Frankrig først ultimo november og i Syditalien ikke tidligere end lige før jul.

Tips til plantning af tulipaner

For at tulipanerne skal kunne holde sig i flere år skal løgene plantes dybt i jorden. Tulipaner foretrækker typisk et tørt blivested, hvor regnvandet let kan sive væk. Sandjord er mest velegnet. Vælg flerårige tulipansorter af høj kvalitet, eksempelvis Red Impression, Pink Impression, Spring Garden, Lady Jane og Sylvestris. Plant tulipanerne med spidsen opad. Med bunden i vejret vil tulipanen ganske vist springe ud, men den bliver smukkest, hvis løgene sidder i jorden med den rigtige side opad.

Blomstringen kan forlænges ved at plante forskellige sorter af tulipaner med forskellige blomstringsperioder sammen (med nogle centimeters mellemrum), så du vil få glæde af dine tulipaner og foråret i længere tid!

Plante tulipaner med Fluwel

Vil du vide mere om dyrkningen af tulipanløg? Hos Fluwel glæder vi os til at hjælpe dig. Vi har dedikeret en forlystelsespark til tulipaner - Fluwel’s Tulpenland (Fluwels Tulipanland), hvor du vil finde masser af inspiration. Vi byder dig hjerteligt velkommen!