Tulipanløg

Tulpenbollen

Tulipanløg er tæt forbundet med Holland. Alle steder i verden forbinder man vores land med tulipaner. Mange ved også, at hollænderne har fået deres forkærlighed for tulipaner fra osmannerne. Men ved du også, hvordan man bør plante tulipaner? Hvornår det er bedst at købe dem? På Fluwel.dk vil du finde alt om tulipaner, så du kan gøre det helt rigtige valg.

Verdensberømte tulipanløg

Tulipanen er stadig den mest kendte af alle blomsterløg. Tulipanløg forhandles i store mængder og spillede endda en vigtig rolle i den hollandske historie. Planten blev indført under den hollandske guldalder. Ordet ‘tulipan’ stammer fra tyrkisk, som er afledt af ordet tülbend, hvilket betyder ‘turban’. Navnet skyldes naturligvis blomstens typiske form. Det rigtige tyrkiske ord for tulipan er for øvrigt lale.

For os er ‘tulipan’ et helt normalt ord, uden videre betydning. I tyrkisk er det helt anderledes. Med lidt fantasi kan ordet lale forbindes med ordet Allah. Derfor er der mange billeder af tulipaner at finde i tyrkiske moskeer. I islam hersker nemlig et forbud mod at afbilde Allah. Imidlertid er det ikke forbudt at afbilde tulipaner og de troende betragter planten som symbol for deres gud. I Istanbul er der sågar en moske, der kaldes “tulipanmoskeen”.

Tulipanløg i Holland

Tulipanløg har også særlig betydning for den hollandske kultur. I guldalderen steg priserne på tulipanløg dramatisk. Nogle tulipaner endte med at koste så meget som et hus. Under den såkaldte tulipanfeber kom der en finansboble, det måtte briste til sidst. I dag er priserne heldigvis blevet overkommelige igen.

Plantning af tulipanløg

Det er bedst at plante tulipanløg om efteråret. Efter vinteren er overstået vokser der fra løget dejlige blomster frem. Vil du hellere plante dem om foråret, så skal du plante dem ud så tidligt som muligt, før frosten er væk, så der stadig er en chance for at tulipanerne kommer godt i gang. Vi anbefaler dog, at sætte tulipanløgene om efteråret. Hvis du vil vide mere om dette, må du gerne kontakte os!

Online køb af tulipanløg

Tulipanløg kan du nemt og bekvemt købe online ved at vælge og bestille løgene i Fluwels webshop. De leveres hjem til dig i tide, så du kan plante tulipanerne ud på det rigtige tidspunkt. Næste forår kan du så nyde de dejlige blomster, med deres magiske kræfter… Det er rigtig nemt!

Tulpenbollen Nederland Tulpenbollen planten Tulpenbollen kopen