Tulipanmarker

Smukke, farverige tulipanmarker - har du ikke set dem før, så kender du helt sikkert billederne. Tulipanmarker er typiske for Nederlandene. Det flade hollandske landskab forvandler sig efter den grå, kedelige vinter til et hav af farver. Et fantastisk skuespil - ikke blot for blomsterløgavlerne, men også for dem, der er vidne til det hele. Tulipaner symboliserer foråret og på de hollandske blomstermarker kan de opleves så intens som ingen andre steder.

Tulipanmarker i flor

Hvornår tulipanerne springer ud varierer fra år til år. Perioden begynder generelt i marts. Tulipanerne står i fuldt flor i april og i maj er sæsonen allerede ved at være slut, for så skærer avlerne blomsterne af, så tulipanløgene ikke bruger al deres energi. For hvor smukke tulipanerne end er - de er avlerens virksomhed!

Ønsker du at se tulipanmarkerne, så er det bedst at gøre dette i perioden mellem ultimo marts til ultimo april. I maj kan man stadig finde nogle tulipaner hist og pist. Alle tulipaner blomstrer jo  ikke på samme tid. Hvis foråret lader vente længe på sig kan det vare helt til april før tulipanmarkerne går i blomst. Tulipanerne gror når temperaturen er over 15 grader. Man skal altså holde øje med temperaturen for at finde ud af, hvornår man skal besøge tulipanmarkerne.

Tulipanmarker Zijpe

Zijpe er Fluwels hjemsted. Det er et af de smukkeste tulipanområder i Holland. De røde, lilla, gule og hvide tulipanmarker ligger nær klitterne langs Nordsøkysten. Luftfotos af Zijpe viser kontrasten mellem det dybblå hav og de farvestrålende tulipanmarker - bare vidunderligt! Vi hos Fluwel er stolte af at være en del blomsterområdet Zijpe!

Vejen til Zijpe er let at finde, selv for turister. “Bloeiend Zijpe” tilbyder i samarbejde med Fluwel ture gennem de vidtstrakte tulipanmarker. Tæt på vores gård og omgivet af tulipanmarker ligger Fluwel’s Tulpenland. Her vil du finde en stor inspirationshave og naturligvis vores drivhus, fuld af tulipankunst.

Tulipanmarker fulde af inspiration

De største inspirationshaver er selvfølgelig tulipanmarkerne. Med vores lille tog, der bevæger sig gennem blomstermarkerne, oplever du på nært hold hvad tulipaner har at byde på. Måske vil du også blive inspireret af blomstermarkerne og bestille nogle tulipanløg til din egen have i vores webshop. Gør din have til en rigtig tulipanmark!